hbr@harrybarsk.com
Telefon: +46 8 5511 6565

Medarbetare på Harry Barsk Recruitment

helenaHelena Cooke Randquist
Managing Consultant
Tel: +46 8 55 11 89 11
Mobile: +44 7762 618658
helena@harrybarsk.com

linkedin

Jag är uppvuxen i Stockholm, under hela min uppväxt så har jag varit en aktiv person. Jag tävlingssimmade för SPIF fram tills jag var 15-år. Sedan tog jag upp vattenpolo vilket ledde till att jag fick representerade Sverige i Landslaget.

Under större delen av min gymnasieutbildning helgarbetade jag på McDonald’s. Vilket innebar att jag vid en tidig ålder fick lära mig att vara strukturerade med min tid för att jonglera skolarbete, idrotten samt helgjobbet.

Under mina universitetsstudier så bytte jag ut helgjobbet på McDonald’s till Statoil. Mitt arbete ute på station ledde till att jag fick kontakt med HR avdelningen på huvudkontoret och fick chansen att arbeta med olika HR projekt vid sidan om mina universitetsstudier.

När möjligheten gavs att studerar utomlands via ett Erasmusutbyte mellan Stockholms Universitet och Rijksuniversiteit Groningen i Holland så tog jag det. Detta gav mig chansen att kombinera utlandsstudier med att få representera Groningen Universitet i vattenpolo. Mitt idrottande tog mig till slut till England dit jag flyttade efter att ha avslutat min Magister Examen i Företagsekonomi med inriktning Management och Organisationsutveckling vid Stockholms Universitet.

När jag flyttade till England så fortsatte jag min inriktning med att arbeta med personalfrågor. Jag började på Lundbeck Pharmaceuticals vilket i sin tur tog mig till Stockton Riverside College, American Express, SABIC och Savers Health & Beauty Ltd. Innan jag sadlade om min karriär och började arbeta med rekrytering så hade jag arbetat upp mig till personalchef på Savers Health & Beauty Ltd, som ingår i koncernen A.S. Watson. Där hanterade jag personalfrågor bekräftande rekrytering, arbetsprestationer, disciplinering, implementering av ny personalpolitik samt andra HR frågor. Jag hade även ansvaret för utbildning av funktionsansvariga chefer för att de skulle kunna möta nya företagsbehov.

2007 sadlade jag om min karriär och började arbeta med rekrytering och search efter att Nigel Wright Consultancy kontaktat mig och presenterat en intressant ny utmaning, att få vara med och bygga upp deras Nordiska division. Jag började arbeta som rekryteringskonsult på deras internationella FMCG avdelning med ansvar att rekryterar personal över hela den Nordiska marknaden. Där arbetade jag bland annat tillsammans med Harry Barsk och det är genom vår tid tillsammans på Nigel Wright, som har lett till att jag tog steget över till att börja arbeta med Harry Barsk igen och hjälpa honom att expandera detta företag.

Sedan 2009 har vi gemensamt skapat ett brett nätverk på både sälj och marknadssidan. Vi strävar efter att kunna ge en personlig service till både kunder och kandidater som är anpassat till deras individuella behov.

Om du vill veta mer om mig eller Harry Barsk Recruitment så är du välkommen att kontakta mig direkt på mitt direktnummer eller via mejl.

sara3Sara Henfridsson
Research Manager
Tel: +46 8 55116565
sara@harrybarsk.com

linkedin

Information kommer inom kort.

litet_kort_harryHarry Barsk
Director
Tel: +46 8 55 11 65 65
Mobile: +44 7909 903 365
harry@harrybarsk.com

linkedin

Mina föräldrar flyttade till Svenska Tornedalen från Finland under sextiotalet. Jag började min resa i Muonionalusta, ovanför polcirkeln. Den resan har tagit mig via Övertorneå, Haparanda, New Jersey, Los Angeles, Newcastle, Köpenhamn till Surrey där jag nu bor, med siktet inställt på Stockholm.

Jag har utfört en hel del arbetsuppgifter professionellt under åren och haft turen att min hobby gett mig mitt första jobb. Fördelen har varit att jag alltid gillat mitt arbete och inte någonsin tyckt det är jobbigt att gå till jobbet. Min karriär startade som 7-åring när jag lånade min brors gitarr och satte ihop mitt första band med en vän som hade ett trumset.

Musicerandet ledde till en anställning på Holmberg Cases efter gymnasieutbildning och militärtjänstgöring. Detta gav mig sälj & marknads erfarenhet samt ett delägarskap och lansering av en verksamhet i Finland. År 1993 blev jag erbjuden en provanställning i New Jersey av ägaren till Penn Fabrication, som var en av leverantörerna till Holmberg Cases. Jag sålde då min verksamhet till mina anställda och sade upp mig från Holmberg Cases och flyttade med fru och barn från Haparanda till Pompton Plains i New Jersey. Jag blev sedan erbjuden en säljchefs post i västra USA och senare befordrad till Depot Manager med personalansvar. Mitt intresse för att utveckla affärer och produkter resulterade till att jag flyttade till UK för att leda New Product Development och marknadsföringsarbete.

På Penn utvecklade jag mycket av de kommunikationssystem som de fortfarande använder idag för att driva verksamheten och tillverkningen globalt. Från 1996 var jag aktiv från huvudkontoret i Newcastle och hade inköpsansvaret samt ett par år även försäljningsavdelningen under min tillsyn. År 2001 blev jag inbjuden i ledningsgruppen som Global Purchasing Director. Jag sökte och blev antagen till Newcastle University år 2004 för att göra en MBA som jag slutförde 2007. Det gav mig ny drivkraft till personlig utveckling. Möjligheten att få arbeta mot Norden hos Nigel Wright dök upp under hösten 2005. Jag sadlade om till rekrytering 2006 med ett uppdrag att bygga upp en verksamhet i Norden tillsammans med ett team aktiva från Newcastle.

Utvecklingen av rekryteringsverksamheten gick väldigt bra och jag skapade flera personliga relationer och byggde upp ett kontaktnätverk med förtroende hos ledande FMCG företag i Norden och fick fler och fler uppdrag. Jag var med och startade Nigel Wrights nordiska kontor i Köpenham som en av nyckelpersonerna där och var delaktig i rekrytering och utbildning av nya talanger till bolaget. Tyvärr levde inte Köpenhamn upp till mina och familjens förväntningar. Så på grund av olika skäl valde jag att avsluta min anställning där och flyttade tillbaka till UK i september 2008.

I Januari 2009 startade jag min egen verksamhet som är väldigt spännande och utmanande.

Om du vill ha referenser från tidigare uppdragsgivare eller kandidater är det bara att kontakta mig så kan jag förmedla relevanta kontaktuppgifter.

Jag ser fram emot att samarbeta med dig och tack igen för att du besökte min hemsida.

Harry Barsk

 

 • Contacts

  Harry Barsk
  Helena Cooke Randquist
  Sara Henfridsson
 • Phone numbers in:

  Sweden +46 8 55116565
  Finland +358 931584666
  UK +44 7909 903365